Ud i naturen

Vinding sogn med Sørvad by ligger placeret i "de vestjyske alper". Det er Vestjyllands mest naturskønne område. Hovedparten af det omkringliggende landskab er forholdsvis lavtliggende og fladt, men terrænet rejser sig, når man nærmer sig sognet og byen. En tur rundt i området afslører Vestjyllands højeste bakkepartier fyldt med frodige marker og skove. Midt i det hele ligger Sørvad by i læ af nogle af bakkerne. Midt gennem byen løber Vegen Å, og byens sydlige del grænser op til Sørvad plantage (skoven).

Nord og øst for området ligger de to større provinsbyer Holstebro og Herning. Mod syd fortsætter det bakkede område mod Skjern og ikke langt mod vest ligger Danmarks største plantager fyldt med dyreliv.

Den dejlige natur indbyder naturligvis til at blive taget nærmere i øjesyn, uanset om man er til fods, cykler eller er motoriseret.

Læs mere om udvalgte steder under de enkelte punkter i menuen til venstre.

Mangler der noget?

Har du input, rettelser eller har du andet på hjertet, så tøv ikke med at skrive til webmaster maibritjuhl@hotmail.com - du kan også sende en sms til 51213261.
Vinding Borgerforening - 7550 Sørvad - Herning Kommune